Obchodujte forex bez rizika

Důležitost regulace

11.01.2017 16:31

V tomto článku se zmíním o regulaci binárních opcí, která je velmi důležitá a kupodivu zatím stále nedovyvinutá.

S regulací binárního obchodování se začalo v Evropě teprve před třemi roky, ale některé země, jako například Velká Británie, je zatím stále neregulují. Můžete proto narazit na velkou spoustu brokerů v zámoří, kteří žádnou licenci nemají.

U nich bych určitě nedoporučoval obchodovat, protože ty společnosti nejsou pod žádným dozorem a můžou kdykoliv zmizet s vašimi penězi. Naopak v Evropě regulované společnosti jsou pod dozorem a peníze na obchodních účtech pojištěné, takže i kdyby broker zkrachoval, peníze vám budou vráceny.

Regulace přináší nově i další výhody. Jak už jsem uvedl, stále se vyvíjí, takže úřady připravují nová a přísnější pravidla. Je to celkem zvláštní, protože podle mého názoru stačilo aplikovat pravidla dlouho laděná pro ostatní investiční nástroje, ale z nějakého důvodu úřady váhaly a stále trochu váhají.

Důvody pro obchodování jen u regulovaných brokerů jsou zjevné. Výhody jsou hmatatelné pro samotné obchodníky, takže by nemělo být pochyb. K tomu všemu jsou ale také zákony, které říkají, že neregulované společnosti nesmějí u nás nabízet a poskytovat své služby, takže by vás teoreticky jako klienta ani přijmout neměly.

Ale to je samozřejmě jen teorie, protože neregulovaní brokeři nejsou pod dozorem úřadů schválně, chtějí si dělat, co se jim zachce, a mezi to patří i nabírání klientů ze zemí, kde funguje regulace, která jim působení zakazuje.

Proto je důležité si při výběru brokera danou společnost prověřit, že skutečně má potřebnou licenci a že jsou reference na ni pozitivní.

Zpět

Vyhledávání

© 2013 Všechna práva vyhrazena.